Kun Wiiman leikkituokio oli ohitse, piti tasapuolisuuden vuoksi ottaa Ruska pihalle tekemään muutamia toko-liikkeitä. Ihanaa, kun asustelee umpikujan varrella, niin pystyy omalla auratulla tiellä kouluttamaan koiraansa…ei aina tarvitse lähteä koulutuskentälle tai muuta paikkaa etsimään!

Tänään otettiin muutama merkille meno, sekä harjoiteltiin luoksetulon pysäytyksiä. MERKKI! –käsky ei ole ihan vielä täysin satavarma, mutta hyvää vauhtia edetään. Toistaiseksi treenit menevät siten, että jätän Ruskan istumaan, käyn itse tepastelemassa merkin takana, palaan koiran viereen ja lähetän. Tämä toimii – eli käskystä Ruska juoksee merkille (yleensä ei kuitenkaan mene sen taakse) ja kääntyy katsomaan. Tässä sitten huudan ODOTA! (eli seisomiskäsky) ja samalla heitän pallon palkaksi. Pikku hiljaa tässä pitäisi päästä avuista eroon, ja pidentää viivettä ODOTA! –käskystä palkan heittoon…mutta mitään kiirettähän meillä ei ole. Tehdään perusteet kunnolla, niin saadaan pommin varma liike!

Luoksetulon pysäytyksissä harjoiteltiin vain seisomista, eli jätin koiran maahan, menin itse jonkin matkan päähän ja kutsuin ”RUSKATULE!”. Sitten kädellä heittoliike koiran suuntaan ja kun koira pysähtyi, kehut ja pallo perään. Ruska reagoi hyvin käsiliikkeeseen, mutta tässäkään en saa kiirehtiä liian nopeasti eteenpäin – palkka pitää heittää vielä todella nopeasti, muuten Ruska lähtee etsimään kuvittelemaansa palkkaa ympäristöstään. Maahanmenoa ei tässä kokeiltu, mutta siinä en usko olevan mitään ongelmaa – sen verran vahva on Ruskalla maahanmeno esim. eteenmenossakin. Mutta senpä näkee sitten, kun tuonne asti päästään!