Ruskan kanssa koulutuskentällä, tehtiin edellisen viikon oppien mukaisesti lyhyitä seuraamispätkiä ja keskityttiin erityisesti nopeisiin pysähdyksiin ja teräviin käännöksiin. Ruska oli alusta alkaen hyvin mukana ja selvästi minun napakoituminen ja terävät, nopeat liikkeet vaikuttavat koiraan positiivisesti. Ruska on erityisen tarkkaavainen ja reagoi minun liikkeisiin hyvin. Ruska ei edistä läheskään niin paljon kuin vielä viime vuoden puolella – ei ehkä ennätä, kun ei ikinä tiedä, mihin minä seuraavaksi käännyn = ) Palkkauksena seuraamisessa käytän patukkaa, vaikka varmasti makupalatkin toimisivat…makupalat on palkkana jäävissä liikkeissä.

Jäävistä liikkeistä puheen ollen – tehtiin yksi sarja niitäkin. Tällä kertaa kokeilin ensimmäistä kertaa juoksusta maahanmenoa ja juoksusta seisomista, niin kuin tottelevaisuuden 3-luokassa liikkeet tehdään. Hyvin oli Ruska mukana, jokainen liike onnistui kerta kokeilulla ja oikea asento löytyi etenemisvauhdista riippumatta. Olen rakentanut jääviin liikkeisiin omat rituaalit ennen jokaista liikettä, ja tämä lienee vaikuttanut Ruskan varmuuteen – aikaisemmin tuntui olevan vähän arpapeliä, minkä asennon koira käskyn jälkeen ottaa, mutta nykyisin olen melko luottavainen, että Ruska jää oikeaan asentoon.

Lopuksi otettiin vielä huvin vuoksi ja urheilun kannalta pöydät – aloitettiin oikeaoppisesti MERKKI! –käskyllä, joka toimii jo ihan kivasti (tosin vieläkin käyn merkin takana ”näyttämässä” oikean paikan). Kun Ruska seisoi merkillä, vein makupalan vasemman puolen pöydälle ja ohjasin koiran sinne…ja sama jokaisen pöydän kohdalla (koira odotti edellisellä pöydällä makupalan viennin ajan). Jokaiselle pöydälle Ruska meni kerta komennolla ja odotti pöydän päällä uutta ohjetta = )

Wiimakin oli kentällä mukana, mutta sen kanssa tänään käytiin vain agilityesteillä pitämässä hauskaa – putki, hyppyjä, A-este ja kepit…leikin varjolla näitä jumpattiin.