Tässä blogissa olisi tarkoitus tulevaisuudessa olla pääasiassa kahden koirani (Wiima ja Ruska) treenipäiväkirjaa, mutta myös muita juttuja...jos vain innostun ja kirjoittamista keksin.

Minä, koirien omistaja, olen 32-vuotias nainen - suhteellisen uusi koiraharrastaja. Ensimmäisen koirani sain keväällä 2007, jolloin paimensukuinen suomenlapinkoira-narttu Wiima (Iki-Wanhan Pilvarin Pisara) muutti meille siskoni sijoituskoirana. Toinen koira ilmestyi laumaamme elokuussa 2008, kun hollanninpaimenkoira-narttu Ruska (Kweetnie V.D. Vastenow) kotiutui. Wiima on asunut meillä luovutusikäisestä lähtien, mutta Ruska oli jo ehtinyt 6 vuoden ikään muuttaessaan meille. Minun ja koirien lisäksi kodissamme asustelee aviomies, jonka koiraharrastus on lähinnä niiden paijailua ja satunnaista lenkitystä.

Molempien koirien kanssa harrastan pk-lajeja, pääasiallisesti hakua. Wiiman kanssa harrastus on enemmänkin koiran aktivointiin keskittyvää, mutta Ruskan kanssa harrastuksessa on myös kilpailullisia tavoitteita. Ruskan lajivalikoimiin kuuluu haun lisäksi jälki sekä tulevaisuudessa toivottavasti myös etsintäkoe. Harrastamme Tuusulan Kennelkerhon ryhmissä ja olemme muutenkin aktiivisesti kerhon toiminnassa mukana!

Vanhemmat treeni-selostukset ovat käsinkirjoitetussa muodossa kaapin pohjalla lojuvassa vihkossa, mutta tästä eteenpäin molempien koirien treenaus olisi tarkoitus arkistoida tänne...sähköiseen ja muidenkin nähtävään muotoon. En ikinä ole ollut innokas päiväkirjan pitäjä (lapsena kaikki aloitetut päiväkirjat loppuivat viimeistään 2 viikon jälkeen!?!), mutta jospa tämä jollakin tavalla pysyisi ajantasalla.