Tänään oltiin Ojangossa, ja vaikka ketteryysesteitä olikin tarjolla, niin Ruskan kanssa tehtiin vain perus tottista, muutamia liikkeitä. Kenttä oli luminen ja jäinen, vähän sohjoa tarjolla…selvästi vaikutti Ruskan liikkumiseen, ei tykännyt laisinkaan alustasta.

Aluksi otettiin muutamia seuraamispätkiä, joissa keskityin käännöksiin. Pätkät olivat hyvin lyhyitä ja palkkasin koiraa patukalla, kuten aina ennenkin. Pyrin tekemään paljon yllätyksiä ja välillä palkka tuli pelkästä perusasennosta, vaikka annoinkin SEURAA! –käskyn. Ruska oli hyvin mukana ja loppua kohden myös oikealle käännökset tiivistyivät selvästi.

Tämän jälkeen tehtiin jäävät liikkeet 3-luokan mukaisesti, eli istuminen kävelystä, maahanmeno ja seisomaan jääminen juoksusta. Istuminen ja maahanmeno alustasta huolimatta onnistuivat hyvin ja koira toteutti ne nopeasti (mitä nyt pystyin sivusilmällä toteamaan), mutta seisominen ei heti juoksusta onnistunut. Tätä ei ollakaan aikaisemmin harjoiteltu, joten ehkäpä siinä syy. Ensimmäisellä kerralla Ruska istui välittömästi käskystä…sanoin rauhallisesti, ”ei noin” ja otin uusiksi. Toisella kerralla Ruska jäi kyllä seisomaan, mutta heti kun käännyin, istahti…joten en tästäkään palkannut, vaan palasin Ruskan luo, nostin sen seisomaan ja toistin ODOTA! –käskyn. Tämän jälkeen liikkeestä ja Ruska seisahti hyvin ja pysyi myös seisomassa, kunnes vapautin ja palkkasin. Parin onnistuneen toiston jälkeen lopetettiin tämä.

Sitten kapulan kimppuun. Mukana oli 1 kg kapula, jolla aloitin ensin ”nopeita vaihtoharjoituksia” tarkoituksena estää koiran kapulan pureskelu. Otin koiran kuitenkin sivulle ja heitin kapulan normaalisti, mutta kun Ruska tuli kapula suussa kohti, vapautin vauhdista ja vaihdoin kapulan namipalaan ennen kuin pureskelu alkoi. Tämä toimikin ihan hyvin, eli Ruska ei jäystänyt kapulaa…mutta löydettiin sitten ”toinen ongelma”, jota harjoitella = ) …eli pari kertaa Ruska hieman varasti ja lähti hakemaan kapulaa ennen TUO! –käskyä, joten teinkin muutamia toistoja siten, että kapulan heiton jälkeen provosoivasti hengähtelin, heiluttelin käsiä ja yskähtelin. Alkuun Ruska reagoi näihin vahvasti nytkähdellen, mutta loppua kohden tämäkin parani. Yhden kerran tein jopa niin, että kapulan heiton jälkeen annoinkin koiralle SEURAA! –käskyn ja tein pienen neliön seuraamista ennen TUO! –käskyn antamista. Pitää muistaa jatkossa tehdä jokaisen liikkeen yhteydessä näitä provosointeja, jottei ennakointia ala esiintymään.

Parin normaalin noudon jälkeen (kapulan luovutus edessä) siirryttiin matalalle esteelle, jossa otin pari hyppynoutoa normaalisti. Ei ongelmia, joten siirryttiin 1 metrin esteelle…joka oli enemmänkin ”muuri”. Tämä este oli n. 10 cm paksu, joten pelkäsin koiran ponnistavan esteestä vauhtia…mutta turhaan. Molempien noutojen hypyt olivat moitteettomia, eikä tässä Ruska edes pureskellut kapulaa tuodessaan – hyvä hyvä!