Maanantai-ilta ja normaalisti omalla koulutuskentällä puuhastelemassa – tosin sillä poikkeuksella, että tänään alkoi tottiksen alokaskurssi, jolla minä olen yhtenä apulaisena seuraamassa alokkaiden touhuja ja samalla opiskelemassa itse enemmän muiden koulutuksesta. Alkuun esittelimme pk-touhua sanallisesti ja kun yleisön joukosta tuli kiinnostusta myöskin demo-esitykseen, otettiin me Ruskan kanssa kisamainen kaavio (hieman lyhennettynä), jäävät liikkeet, tasamaa nouto, hyppynouto sekä eteenmeno. A-este oli sen verran ison vesilammikon keskellä, joten jätettiin se suosiolla väliin (by the way…eipä ole vielä kertaakaan Ruskan kanssa A-estettä kokeiltu).

Seuraamisessa Ruska oli taas tapansa mukaan ihan terävä, hyvin mukana ja paikkakin pysyi kiitettävästi. Tänään koira ei minun mielestä ollut ihan niin hektinen kuin esim. siellä Sormusen Virven seminaarissa, mutta silti innokkuutta tekemiseen löytyi mainiosti. Henkilöryhmä oli tällä kertaa hieman normaalia suurempi, kun kävimme kaikkien alokaskurssilaisten keskellä pyörimässä – täälläkään ei kontakti herpaantunut = )

Jäävissä liikkeissä kaikki asennot onnistuivat kerta kokeilulta, tosin istumisessa oli kuulemma koiran takamus hieman noussut minun jatkaessa kävelyä…painoi kuitenkin perseensä takaisin maahan, kun vilkaisin taaksepäin. Maahanmeno oli nopea, kuten aina; tosin nyt oli jäänyt melkoisen vinoon minun kulkusuuntaan nähden – kertokaa viisaammat, onko tämä jonkinlainen virhe vai ei? Seisominenkin onnistui ja molemmista näistä luoksetulot olivat hyvät.

Noudossa oli taas pientä kapulan pureskelua, mutta yllättävän vähän…ja tällä kertaa malttoi odottaa edessä käskyyn asti (yhdessä luoksetulossa itse asiassa ennakoi SIVU! –käskyä ja hyppäsi itse perusasentoon…hmmm). Samoin hyppynouto oli moitteeton, ei kosketuksia esteeseen ja kapulan luovutus ok.

Eteenmenoa ei olekaan sitten otettu pitkäääääään aikaan ja se näkyi. Tein normaalit rituaalit (molemmista poskista pienesti kiinni ja kuiskaus ”missä pallo”), mutta itse eteenmeno oli sitten todella huono. Ruska ei lähtenyt oikeastaan mihinkään, hyvin rauhallisesti ravasi vähän minusta irti ja jäi sitten ihmettelemään, mitäs nyt tehdään. Kutsuin pois ja otin alusta…paremmalla tuloksella. Tsemppasin alussa hieman kovemmin ja nyt tuntui ”lamppu syttyvän”, sillä tällä kertaa lähtövauhti oli huomattavasti nopeampi, edetty matka reilusti pidempi ja maahanmeno nopea. Hieman Ruska juoksi tässä vinoon, mutta ei mitenkään huomattavasti. Pitääkin muistaa ottaa näitä eteenmenoja useammin ja siten, että palkka on valmiina…maahanmeno tuskin koskaan se ongelma tulee olemaan (*koputtaa puuta*).

Tämän jälkeen leikkituokio ja sitten koira autoon, jotta alokaskurssilaiset saivat itse pureutua omien koirien kanssa tekemiseen. Kun kurssi oli ohi, otin Ruskan vielä töihin ja tehtiin muutamia erittäin lyhyitä seuraamispätkiä, joista patukkapalkka – ajatuksena oli vain ”rikkoa kisamainen kaava”.