Tämän maanantai-illan tottistreeneissä tehtiin muutama seuraamispätkä, jäävät liikkeet, estenouto ja eteenmeno. Seuraamisessa Reijan ja Mervin kommentit olivat hyvin lupaavia; Ruskan paikka on kuulemma parantunut (eli ei edistä enää niin paljon), mutta pidemmillä suorilla edistämistä alkaa näkymään enemmän. Minun tulisi vaan tässä muistaa palkkauksen suunta: aina vasemmalta puolelta ja palkan heitto koirasta vasemmalle, n. klo 9 tai 10 (koira ei saa palkkaansa minun edessä!!).

Jäävissä liikkeissä oli sitten tänään jostain syystä taas ongelmaa. Istuminen ei meinannut onnistua, missä tosin itsekin olin ”vähän kuutamolla”…mm. käskyääni oli jotain ihan ihmeellistä ja outoa. Saatiin sitten lopulta useamman toiston jälkeen onnistunut suoritus ja päästiin jatkamaan. Liikkeestä maahan menon otin ensin kävelystä (ihan ok) ja sitten juoksusta. Tässäkään ei tainnut olla ongelmaa?!? Luoksetulossa otinkin hieman erilaisen palkkauksen, sillä tämän suoran päässä oli valmiiksi viety eteen meno-palkka. Eli menin ko. pallon eteen ja kun koira tuli luokse, vapautin ja näytin pallon jalkojeni välistä. Ruskaa tämä vähän ihmetytti, mutta nopeasti tarrasi palloon, kun sen näkyviin sai. Luoksetulossa Ruskan vauhti hieman hidastuu n. 15 – 10 metriä ennen minua, joten tässä olisi kuulemma hyvä tehdä harjoituksia, joissa koiran vapauttaa ennen vauhdin hidastumista, eikä vaadikaan eteenistumista. Juoksusta seisomaan jääminen oli hyvä, tosin Ruska oli meinannut ottaa askelia odotellessaan minun pysähtymistä, mutta apuohjaajana toimineen Reijan murahdus esti sen aikeet = ). Tästä luoksetulosta vapautin sitten Ruskan vauhdista ja nakkasin patukan palkaksi.

Sittenpä päästiinkin yhteiselomme ensimmäistä kertaa estenoudon kimppuun. Ensimmäinen yritys tehtiin vähän virallista loivemmalla A-esteellä ja se onnistui hienosti. Kapulakin oli tässä hieman virallista pienempi, kun keneltäkään ei sattunut autosta 650 grammaista kapulaa löytymään. Tässä sitten jälleen Reija pääsi puuttumaan minun tapaan palkata…eli nyt yritän jatkossa muistaa: kaikissa liikkeissä, missä koira istuu edessä, tulee palkan tulla ”leuan alta” (tai olkapään päältä) ja se annetaan mahdollisimman lähelle omaa vartaloa itse hieman peruuttaen…näin vahvistetaan koiran lähelle tulemista!!! KRIIKS…niin paljon on näitä muistettavia asioita, jotka eivät ihan vielä ole selkärangassa = )

Kun sitten tehtiin toinen nouto virallisella A-esteellä, ei tässäkään ollut mitään ongelmaa. Ruska kiipeää hyvin ja Reijan sanojen mukaan myös laskeutuu hyvin (eli ei hyppää kovin korkealta esteen päältä pois)…eli hyvällä mallilla tämäkin on kokeita silmällä pitäen.

Loppuun eteenmeno valmiiksi viedylle pallolle. Tässä seuraamisessa Ruska oli tavallista edempänä, eli selvästi ennakoi eteen lähetystä…ja kun olisi ollut fiksu, olisi ottanut pysähdyksen ennen ETEEN! –käskyä…mutta laitoinpa koiran liikkeestä matkaan ja ihan kivasti se meni. Näitä pitää nyt ottaa useammin, jotta taas muistuu koirankin mieleen…ja ehdottomasti tulee muistaa se Reijan neuvo, että ennen eteenlähetystä tulisi jotain liikettä tehdä sillä samalla suoralla (seuraaminen, jäävät liikkeet) – eli ikään kuin ”avata eteenmeno väylä” koiran mieleen.

Olipas taas opettavainen maanantai-ilta – kiitos Reija ja Mervi ohjeistanne jälleen kerran. Ja se videokamera tulee ottaa jatkossa treeneihin mukaan, niin saadaan saunailtoihin mukavaa analysoitavaa = )