Keinukalliossa paikkailemassa edellisen treenien epäonnistumisia, tehtiin vihdoin suunnitelmien mukaan hajuhakuja täydestä 50 x 50 metrin ruudusta. Reijan avustuksella treenattiin ja tällä kertaa koirakin toimi ajatellulla tavalla.

Aloitettiin ruudun vasemmasta reunasta, tuuli puhalteli sivuittain vasemmalta oikealle. Itse ruutu oli melkoisen helppoa maastoa, tosin hieman ”ylämäkeen” joutui koira työskentelemään. Ensimmäiselle ”linjalle” vietiin yksi esine takarajalle, käytiin koiran kanssa hakemassa haju (kun koira ilmaisi esineen, ”naks” + palkka) ja palattiin lähetyslinjalle lähetystä varten. Ruska lähti melkoisen hitaalla vauhdilla ja siinäpä heräsikin epäilys, muistaako se laisinkaan, missä esine oli – mutta epäilyksemme oli turha, sillä Ruska eteni kuitenkin määrätietoisesti kohti nurkkaa ja palautti esineen pikavauhtia. Palkaksi herkkuruokaa ja vähän leikkiä, minkä aikana Reija vei seuraavan linjan esineet.

Ruudun keskivaiheille vietiin sitten kaksi esinettä yhtä aikaa, toinen takarajalle ja toinen suurin piirtein keskelle. Otettiin molemmista esineistä yhdellä reissulla haju ja palattiin sitten lähetykseen. Taas Ruska meni hyvin ensimmäiselle esineelle, luovutus ok (palkkasin tästä samalla tavalla kuin muistakin). Kun sitten lähetin koiran uudelleen, ei Ruska enää muistanutkaan, että siellä takana on toinenkin esine – pyysin koiran takaisin ja kävelin ruudun keskivaiheille (mistä koira ensimmäisellä kertaa kääntyi) ja lähetin siitä. Nyt sitten Ruska havahtui ja kävi noukkimassa esineen takarajalta hyvin.

Kolmas linja tehtiin ruudun oikeaan laitaan, samalla tavalla tänne kaksi esinettä; toinen taakse ja toinen keskelle. Molemmista hajut (naks + palkka) ja lähetyslinjalle: ensimmäinen esine ei taaskaan tuottanut vaikeuksia ja toinenkin nousi takarajalta ensimmäisellä yrityksellä – eli selvästi edellinen harjoitus oli tuottanut Ruskan mieleen jotain muistijälkiä, koska se sai näin nopeasti juonesta kiinni.

Tällaisia treenejä olisi nyt tarkoitus jatkaa kuuriluontoisesti jonkin aikaa. Täytyy toivoa, että työskentely ruudussa paranee – nyt tulevan viikonlopun kisoihin ei tietenkään ihmeitä pysty tapahtumaan, mutta onhan tässä koko kesä aikaa. Loppuviikon ohjelma on sen verran tiukka, ettei esineruutua ennätä enää rakentamaan…ellei sitten perjantaina, suomalaisen työn päivänä lähde metsään kenraaliharjoituksiin.

Treenien jälkeen napattiin vielä koirat mukaan ja kierrettiin Keinukallion metsissä reilun tunnin mittainen lenkki. Alun varovaisuuden jälkeen uskaltauduin päästämään Wiiman ja Ruskankin irti riehumaan Aran kanssa…Sylvi pidettiin hihnassa, jottei mitään vahinkoa Ruskan ja sen välillä pääse tapahtumaan. Koirat nauttivat selvästi ja välillä piti käydä vastaan tulleissa ojissa uimassakin – lenkin seurauksena yöuni maittoi meille kaikille todella makeasti. Kiitos Reija treenivinkeistä ja lenkkiseurasta!