Otsikko voisi tällä kertaa kenties olla "kyllä se kotona osaa"...niin monesti kuultu lausahdus ja nyt meidänkin kohdalla täyttä totta.

Maanantaisen tottis-treenin jälkimainingeissa otin Ruskan kanssa omalla parkkipaikalla lyhyen pätkän jääviä liikkeitä. Aloitettiin neuvotulla tavalla, eli pidin makupaloja oikeassa kädessä, lähdin normaalisti liikkeelle ja käskyn jälkeen käännyin kohti koiraa ja avustin makupaloilla istumista...mitä ei tosin olisi tarvinnut tehdä kertaakaan, koska Ruska oli napakasti istumassa aina - ennenkuin ehdin edes kääntyä. Mutta pääsinpähän palkkaamaan heti ja oikeasta suorituksesta = )

Muutama toisto tehtiin tätä ja jotta ei muut liikkeet jää unholaan, otin pari kertaa kaikki jäävät liikkeet putkeen - vaihdellen palkkauksen ajankohtaa. Kertaakaan Ruska ei ottanut väärää asentoa käskyn jälkeen, maahan ja seisomaan jäämiset olivat suoria ja kerran kokeiltu luoksetulokin toimi.

Voisiko tottisosuuden suorittaa omalla pihalla ja kuvata sen videolle arvostelua varten???   Kieli ulkona

Omaa pohdintaa: vaikka kuinka yritän olla täysin samanlainen "muiden seurassa treenatessa", tulee ilmeisesti siltikin käskyihin ja/tai käyttäytymiseen sen verran muutosta, että koira ei toimi niin luotettavasti kuin kotioloissa. Tai sitten Ruska ottaa sen verran häiriötä läsnäolevista (lähellä seisovista) ihmisistä, että se sekoittaa koiran ajatukset...en tiedä. Näissä molemmissa selityksen poikasissa lienee kuitenkin se hyvä puoli, että säännöllisellä ja ahkeralla treenauksella saamme homman toimimaan luotettavammin, eikös niin?

Päätös: loppuajan ennen kisoja keskityn "kuivaharjoitteluun", eli annan nyt koiran olla sekä tottiksen että esineiden (ja toki myös haun) suhteen ihan rauhassa. Pidetään peukkuja, että lauantaina saan itseni pidettyä sen verran kasassa, että suusta tulee edes jokunen ymmärrettävä käsky...ja että liikkeiden suoritukset eivät ainakaan minun mokailuista jäisi kiinni Hymy