Kisan jälkeisissä treeneissä (Upokaskujalla) vähän ”palauteltiin”…tai niin oli tarkoitus. Suunnitelmissa oli nostaa maalimies oikeasta etukulmasta; koemainen kiintorulla ilmaisu, mutta siitä sitten palkka maalimieheltä. Sitten vasemman puolen ensimmäinen maalimies suorapalkalla, väliin pari tyhjää ja viimeinen maalimies oikealla puolella taas suorapalkalla.

Ensimmäisellä lähetyksellä Ruska lähti tapansa mukaan kaartamaan liian aikaisin radalla eteenpäin, eikä maalimiestä löytynyt. Toisella lähetyksellä sama juttu ja taisipa vielä kolmaskin mennä ilman löytöä. Kävelin sitten etulinjaa pitkin kohti kulmaa lähettämään, ja tällä tavalla maalimies lopulta löytyi. Ilmaisussa ei ollut mitään ongelmaa – kehuin Ruskaa rullan tuonnista (kun esim. kokeessa se yhdellä ilmaisulla oli rullan kanssa pysähtynyt metsään) ja mentiin näytölle. Toinen maalimies muistaakseni löytyi ensimmäisellä yrityksellä, eikä tyhjissäkään ollut valittamista. Viimeinenkin maalimies oli ”helppo tapaus”, joten onneksi treenit loppuivat suunnitelmien mukaan.

Näissä treeneissä erilaista entiseen oli selvästi aktiivisempi apuohjaaja – eli Reija seurasi todella tarkkaan koiran menoa ja antoi minulle kommentteja ja ohjeita koko ajan…tämä helpotti omaa työskentelyä, kun sai annettua kehuja juuri oikeaan aikaan jne. Pitääpä ottaa tavaksi ja pyytää aina apua enemmän!

Vaikka koekokemusta ei vielä ole kertynytkään yhtä koetta enempää, osaan jo nyt sanoa, että minun jännitys vaikuttaa Ruskaan todella paljon. Metsässä se hidastaa vauhtia selvästi, mikä auttaa sitä tarkistamaan alueen paremmin – eli ei sinällään haittaa, ellei vauhti hidastu lisää…omissa treeneissä menee vähintään kaksi ensimmäistä pistoa ”päättömään juoksenteluun” ja näin maalimiehiä jää matkan varrelle. Mitähän tähän pitäisi tehdä? Jännittää treeneissäkin enemmän = )

Hakutreenin jälkeen Reija sai vielä ylipuhuttua esineruutuun, tosin tehtiin tällä kertaa melkoisen helppo harjoitus. Ruutu oli kyllä n. 50 x 50 metriä, mutta esineitä oli viljelty ruutuun n. 2 – 3 metrin päähän lähetyslinjasta ja niitä oli siellä 8 kpl…eli melkoisen vierekkäin olivat. Tarkoitus olikin, että koira saa jokaisella lähetyksellä nopeasti esineestä hajun, tuo sen nopsaan ja pääsee sitten heti hakemaan seuraavaa. Tämä kyllä toimi, eli Ruska nappasi kolme esinettä vauhdikkaasti ja esine/lähetys –tahdilla – mutta varovaisesti pitää tällaisia treenejä tehdä, ettei tule liikaa vahvistettua lähellä olemista…kun ongelmanahan meillä onkin ollut se ruudun takarajalle eteneminen. Mutta kaikkea voi kokeilla, ainakin kerran = )