Osallistuttiin kolmen seuran väliseen epäviralliseen tottelevaisuusotteluun (TuuKK, Järvenpää, Kerava) sillä ajatuksella, että testataan avoimen luokan liikkeet ennen ensimmäistä virallista starttia (varapaikka on jo 1.7. Porvoon kokeeseen ja varma koepaikka löytyy 12.7. Lahdesta). Ihan kiva oli mennä testaamaan, ja ainakin minä tunnuin jännittävän tätäkin virallisen kokeen verran – eli loistava koetreeni saatiin.

Pisteet:

luoksepäästävyys 10

paikalla makuu 10

seuraaminen taluttimetta 10 (tuomari kehotti tarkkailemaan käsiä seuraamisen aikana)

maahanmeno seuraamisen yhteydessä 5 (pieni pk-koira ei voinut ymmärtää, ettei ensimmäisenä tule liikkeestä istumista… ja jäi siis istumaan, enkä minä tiennyt voivani kääntyä ja tarkistaa)

luoksetulo 9,5 (Ruska kyllä pysähtyi, mutta otti muutaman askeleen minua kohti – ei liikkunut hylkäykseen asti, mutta saisi olla paljon nopeampi, loppuasento oli kyllä nyt hyvä)

seisominen seuraamisen yhteydessä 10

noutaminen 9 (jälleen kapulan pureskelua)

kauko-ohjaus 9 (ensimmäisellä istu käskyllä ei tapahtunut mitään, loput siirtymiset meni hyvin, eikä koirakaan liikkunut eteenpäin kuin ihan hivenen)

estehyppy 10

kokonaisvaikutelma 10

Kisakumppanimme oli huomattavasti meitä nuorempi koirakko sekä koiran että ohjaajan ikää katsottuna. Hyvin hekin suoriutuivat, mutta tällä kertaa meille jaettiin ykköspalkinto – eli taas saatiin palkintokaappiin uusi pokaali = )