Keskiviikkoaamuna sain tekstiviestin, jossa kysyttiin, vieläkö ehtisin tulemaan mukaan illan toko-kokeeseen… ja mehän ehdittiin kyllä. Viimeistelytreenejä ei siis tajuttu pitää, mutta lähdettiin silti kokemusta hakemaan – ja tulipahan todettua, että ”kaikki putket päättyvät joskus”.

Porvoossa kisattiin, tuomarina Carina Savander-Ranne ja avoimeen luokkaan oli lähtenyt kaiken kaikkiaan 6 koirakkoa. Tässäpä kisaraportti:

Paikalla makaaminen: myöhästyin käskyn annossa ja Ruska meni muita myöhemmin maahan (heti käskystä kylläkin) ja kun paikallaolon aikana oli tapahtunut myös jotain (jota tosin tuomari ei myöhemmin kysyttäessä osannut eritellä), arvosana tästä 9.

Seuraaminen taluttimetta: onnistui kisasuorituksiin nähden erinomaisesti, Ruska oli mukana ja tarkkaavainen koko ajan, arvosana 9.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: tällä kertaa ainoa ”täydellinen onnistuminen”, eli arvosana 10.

Luoksetulo: pysäytys meni erittäin pitkäksi ja jouduinkin antamaan 2 käsimerkkiä ennen kuin Ruska lopulta pysähtyi…arvosana 6.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: tämä alkoi erittäin hyvin ja normaalisuorituksella olisi varmasti ollut toinen täydellinen liike – Ruska pysähtyi todella nopeasti ja seisoi hyvin siihen asti, kunnes palasin koiran taakse… tässä Ruska jostain syystä päätti kääntyä minun perään?!? Näin ollen arvosana 6.

Noutaminen: Ruskamaiseen tyyliin hieman kapulasta pureskelua ja tällä kertaa myös luovutuksessa oli ongelmia, eli loppuasentoa ei löytynyt, vaan Ruska jäi kapulan kanssa seisomaan eteeni, arvosana 6,5.

Kauko-ohjaus: tuttuun tyyliin ensimmäinen istumaannousu vaati kaksi käskyä, tämän jälkeen liikkeet onnistuivat ihan hyvin, eikä treeneistä tuttua hypähtelyäkään kovin tapahtunut. Arvosana 7,5.

Estehyppy: tässä kämmäilin sitten taas vaihteeksi itse; en antanut Ruskalle tarpeeksi aikaa hypyn suorittamiseen, kun olin jo istumaan käskemässä, ja niinpä ensimmäinen käsky ei tuonutkaan toivottua lopputulosta. Toisella käskyllä Ruska istui nätisti esteen taakse ja palasi nätisti hyppäämällä sivulle. Arvosana 7.

Kokonaisvaikutelmasta arvosanaksi tuli 8,5 – tähän taisi tuomari kommentoida, että ihan kivannäköistä tekemistä ja iloisesti koira suorittaa tehtävät… mukava kuulla.

Kokonaistulos siis kakkostulokseen oikeuttavat 153 pistettä ja kuuden koiran joukossa sijoitus 4. Näin ne vaan vaatimukset kovenevat ylöspäin mennessä, ja niinhän se pitääkin olla. Nyt vain treenataan ahkerasti ja uusi yritys on jo edessä, kun 12.7. startataan Lahdessa.