Perjantai-illan ratoksi käveltiin vielä läheiselle hiekkakentälle – treeniliivien taskussa 1 kg noutokapula, oranssit ”tötsät”, pari narupalloa ja pussillinen namipaloja… ai miten niin ei normaali lenkkivarustus?!?

Alkuun seuraamista, pyrin ottamaan eri mittaisia pätkiä ja välillä palkkasin pelkästään sivulle tulosta. Ko. kentän vieressä kulkee pyörätie ja näin ilta-aikaan siinä kulkee melkoisen paljon lenkkeilijöitä + koiria… saatiinkin sopivasti häiriötä ohi menevän koiran muodossa kesken seuraamisen (kontakti hävisi àpalaute ja välitön palkka, kun kontakti taas ok). Tämän jälkeen otettiin jäävät liikkeet (maahan meno ja seisominen), niissä ei ollut mitään huomautettavaa. Palkkasin taas Ruskaa eri aikoina ja loppuun tein vielä koemaiset liikkeet taaksekävelyineen – hyvin meni nekin molemmat. Luoksetulon pysäytyksiä tehtiin taas – nyt taskussa oli isompia kinkkupaloja, joita heittelin palkaksi onnistuneesta pysähtymisestä, ja olen edelleen sitä mieltä, että tässä namipala toimii palloa paremmin… eli siis Ruska pysähtyy terävämmin, kun on ruokaa tiedossa. Täytyy siis jatkossakin tehdä tätä ruokapalkalla, jotta se iskostuu koiran ajatuksiin = )

Noutoa tehtiin muutama kerta 1 kg kapulalla; enkä onnistunut saamaan Ruskan kokeessa tekemää virhettä esiin (eli kokeissa Ruska luovutti kapulan seisten?!?)…kaikki olivat moitteettomia luovutusasennon suhteen. Kaukokäskyjä tehtiin taas muutamia sarjoja siten, että palkka oli odottamassa Ruskan takana – näissä tuntuu suurin ongelma nyt olevan ensimmäinen istumaannousu (ja se pieni eteneminen), eli Ruska ei reagoi ensimmäiseen ISTU! –käskyyn, mutta kun ”vauhtiin pääsee”, niin muut siirtymät onnistuvat ihan kivasti. Ajatus: pitäisiköhän tässä ottaa alkukäskyksi KÄY!, joka on siis arkimakaamista…ehkäpä sillä käskyllä ei ole niin väliä, kunhan tämän saa vaan toistojen kautta koiralle rutiiniliikkeeksi.

Sittenpä oltiinkin valmiita ja palattiin lyhyt matka kotiin – saaden taas kummastuneita katseita vastaantulijoilta =)