Mestarintiellä Kivistössä hakuiltiin neljän koirakon voimin. Rata tehtiin entisestä poiketen siten, että keskilinja kulki ”keskellä metsää”  (ei siis perinteistä polkua pitkin) ja radan alussa oli melkoisen tuuheaa metsää ja lopussa molemmilla puolilla jo risukkoista hakkuuaukeaa. Metsä oli täynnä kypsiä mustikoita, mikä häiritsi enemmän meitä kaksijalkaisia kuin karvakavereita… taisipa olla kaikilla kädet ja suu sinisinä treenien jälkeen ;)

Ruskan treenit: 3 maalimiestä, 2 ensimmäistä etukulmissa kiintorullilla ja viimeinen radan lopussa suorapalkalla. Väliin sopi 7 tai 8 tyhjää… ei voi enää muistaa = )

Ensimmäinen pisto radalla oikeaan etukulmaan: Ruska kaartoi n. 30 metrin jälkeen voimakkaasti radalla eteenpäin (eli vasemmalle), ja päätin korjata tämän – eli kutsuin koiran takaisin, menin etulinjalla siihen kohtaan, mistä Ruska kaartoi vasempaan ja lähetin tästä uudelleen. Tällä kertaa Ruska menikin sitten tarpeeksi syvälle, löysi maalimiehen ja ilmaisu toimi hyvin. Matkalla näytölle kaaduin harkitusti Reijan vinkin mukaan, eikä tämä häirinnyt Ruskaa mitenkään. Ruska odotti kiltisti, että nousin ylös ja jatkoi matkaansa niin kuin pitääkin ilman käskyä maalimiehelle asti. Palkkaus oli sovittu siten, että minä itse palkkaan koiran hallinnan jälkeen ja tämä toimikin kivasti – Ruska asettautui istumaan n. metrin päähän maalimiehestä ja odotteli siinä palkkaansa rauhallisesti. Tämä tehtiin siitä syystä, kun aikaisemmissa treeneissä Ruskalla on ollut melkoinen into puskea maalimiehen tykö pressun alle ennen ilmaisua (näissä treeneissä molemmat ilmaisut olivat kuitenkin ihan siistejä, eli Ruska ei ollut häirinnyt maalimiestä kummallakaan kerralla mitenkään). Suorapalkka –maalimiehiä otetaan myöskin tavallista vähemmän, jotta into maalimiehen iholle hieman laimenisi.

Toinen pisto vasempaan etukulmaan: myös tässä Ruska lähti n. 25 metrissä kulkemaan radalla eteenpäin (eli tällä kertaa itsestään oikealle) ja ehdin jo hieman älähtää, mikä sitten sai Ruskan palaamaan takaisin. Reija tosin taisi olla sitä mieltä, että Ruska olisi korjannut itsenäisestikin suuntaansa (tuuli tuli alueen etureunasta…eli koira hakeutui mieluusti tuulen alapuolelle ja teki tästä johtuen hieman taaksepäin töitä), mutta kun ehdin jo takaisin kutsun ilmoille saattaa, otin koiran uudelleen lähetysasentoon hieman syvemmällä ja laitoin siitä uudelleen matkaan. Löytö, ilmaisu ja näyttö tämän jälkeen ok (palkka taas minulta hallinnasta).

Sitten alkoikin tyhjien pistojen paukuttaminen – vuorotellen radan molemmille puolille. Pariin kertaan otin Ruskan takaisin liian aikaisin tehdyn kaarroksen takia (yhdellä kerralla lähetin ”korjauspistolle” uudelleen keskilinjalta), mutta saatiin sinne väliin muutamia hyviäkin onnistumisia. Näistä pyrin palkkaamaan koiran ruhtinaallisesti keskilinjalla sekä kehuen että makupaloja syötellen. Totutusta poiketen, näissä treeneissä Ruska kaartoi molemmilla puolilla rataa aina oikeaan suuntaan eli radalla eteenpäin… ja totuttuhan oli se, että radan vasemmalla puolella Ruska lähtee takaisin päin, kääntyen aina itsestään vasemmalle. Voineekohan siis jo sanoa, että eteenpäin työskentelyä vahvistavista treeneistä on ollut hyötyä – vai oliko tämän päivän onnistuminen vain onnekas sattuma?!? Se jää nähtäväksi ja siitä lisää seuraavissa treeniraporteissa.

Seuraavat kokeet meidän kalenterissa on elokuun alussa (8. – 9.8.), joten ennen koestarttia ehdimme vielä pitää kuudet treenit (oma ryhmä). Lisäksi (tai omien treenien sijasta) meidän tulisi nyt käydä taas vierailulla muissa hakuryhmissä, jotta saisimme koemaisia suorituksia pohjalle lisää. Muita treenattavia asioita mietittiin myöskin Reijan kanssa ja tässä muistilistaa: (1) rata, jossa aluksi paljon tyhjiä ja loppuun pari maalimiestä, (2) paljon erilaisia umpipiiloja, (3) palkkaamattomia/palkattomia maalimiehiä (esim. 3 palkatonta alkuun, jonka jälkeen lisää maalimiehiä palkattuna), (4) tyhjiä pistoja vastatuuleen, (5) 300 metrin sokkorata ”kotona ja vieraissa”, (6) tuomari mukana näytölle + kaatuminen näytölle mennessä… yms. yms. yms. yms. Niin paljon olisi varmasti kaikenlaista, mutta rajallinen määrä tunteja / treenikertoja. Noh, tehdään se, mitä ehditään ja pystytään – onhan se hyvä, että on jo ohjelmaa määritelty!

Kiitos Reijalle ja maalimiehille treeneistä! Sunnuntaina uusiksi.