Heurekalla treenattiin, kun halusin päästä nurmikentälle – tulevissa koitoksissa tottisalustana lienee nurmikko, jota emme ole liikaa saaneet treenata. Näistä treeneistä on myöskin videomateriaalia olemassa, pitää joskus yrittää linkittää niitä tänne.

 Seuraamisessa pyrittiin hiomaan käännöksiä, Ruska oli tapansa mukaan ihan kivasti mukana (tosin Mervin treenejä varten asetettu ruutu hieman aiheutti kontaktin katoamista). Käännöksistä todettiin, että ne menevät siistimmin ja tiiviimmin, jos muistan pitää hieman rauhallisemman tahdin – vaikkakin joskus on tullut myös todettua, että Ruskan kanssa minun itseni pitää olla täpäkkä ja reipas…mutta ainakin tämän treenin perusteella käännökset olivat paljon parempia hieman rauhallisemmin tehtynä.

Liikkeestä istumisessa Ruska taas kerran harhautui häiriökäskyyn, mutta yhden erehdyksen jälkeen tarkkaavaisesti kuunteli vain minua ja toteutti liikkeet hyvin. Maahanmenossa mokasin JÄLLEEN KERRAN itse, eli en muistanut juosta ennen käskyä – eli tulikin tehtyä kävelystä maahanmeno. Mutta, kun virhe oli minun, ei otettu liikettä enää uusiksi. Tästä ei sitten tehty myöskään luoksetuloa, vaan palasin palkkaamaan koiran viereen. Liikkeestä seisominen onnistui häiriökäskyistä huolimatta hyvin, vain etujalka pienesti liikahti koiran pysähtyessä. Luoksetulo oli myös iloinen ja hyvä, eteenistuminenkin onnistui. Tästä palkka suoraan eteen (ei sivulle tuloa), patukkaleikkiä =)

Tämän jälkeen otettiin kapulalla muutama luovutusasento, eli jätin Ruskan kapula suussa istumaan ja pakitin muutaman metrin päähän – kutsu TUO! Nämä menivät ihan hyvin, tosin Ruska edelleen hieman mälvää kapulaa…tästä tuskin koskaan pois päästään. Täytyy vain toivoa, että se vähenee koko ajan!

Loppuun vielä eteenmeno pallolle – ja tässä Merviltä sain taas hyvän vinkin ja ohjeen: jatkossa on muistettava vapauttaa koira silloin, kun se vielä juoksee suoraan… yleensä olen vasta hihkunut ja kehunut siinä vaiheessa, kun Ruska on selvästi jo pallon havainnut – ja sehän ei ole tämän liikkeen tarkoitus. Pitäisi vahvistaa suoraan juoksemista… luonnollisesti.

Treeneistä lähdettiin sitten kovaa vauhtia hierontaan, Hyytiäisen Mari taas kävi koiran läpi perusteellisesti ja kuultiin, ettei pahoja jumeja ole. Hyvä juttu!