Sunnuntain treenit supistuivatkin sitten kahden ”hullun” treenihetkeksi – oltiin Villen kanssa kaksistaan Maisalan metsissä. Treenattiin kuitenkin ihan täysipainoisesti ja minäkin otin jopa molemmat koirat samalla kertaa hommiin.

Ruskan kanssa aloitettiin esinekaistaleella – tallattiin reilut 10 metriä leveä ja ainakin vaaditut 50 metriä syvä kaistale, jonne ripoteltiin kolme esinettä: takarajalle ison kiven juureen, keskelle kaistaletta sekä n. metrin päähän etureunasta. Kaistaleen keskellä meni vielä polku, eli takaesine oli tämän polun takana mainitun kiven juuressa – uskoin ja luulin sen olevan melkoisen hankala, mutta väärässä olin. Ensimmäisellä pistolla Ruska toi keskellä kaistaletta olleen esineen, toisella pistolla haettiin takarajalla ollut esine ja sanoinkin ääneen, että pitäisi varmaan jättää tähän…mutta kun kyseessä oli enää lähiesine, päätin haetuttaa senkin. Tämä vaatikin sitten pari lähetystä, kun alkuun Ruska paineli aina nenä kiinni ja tuulen väärältä puolelta lähiesineestä ohi, mutta onneksi parin yrityksen jälkeen tämäkin saatiin pikkuisen kuusen juuresta nostettua. Tämän jälkeen heitin Ruskan hetkeksi autoon ja otin Wiiman tekemään muutaman ilmaisuharjoituisen.

Ville meni lelun kanssa aina muutaman metrin päähän maahan ja lähetin Wiiman normaalisti HAE! –käskyllä ”hakemaan”. Alussa palkka tuli muutamien haukkujen jälkeen, mutta lopussa kokeiltiin myös pidepää haukkua siten, että palkka tuli vasta siinä vaiheessa, kun minä olin jo tullut vierelle asti ja haukku jatkui keskeytymättä. Ilmaisut olivat ihan ok, mutta minun lähestyminen on vielä sellainen asia, joka häiritsee selvästi Wiimaa…se tuntuu jäävän katsastamaan, missä minä olen tulossa ja unohtaa äänensä hetkeksi, mutta lähtee toki haukkumaan taas uudelleen. Edelleen haukku tuntuu tulevan hyvin helposti, joten kun harjoituksia vaan jatketaan, niin uskon tästäkin hyvän tulevan.

Sitten ohjelmassa oli vielä pari toistoa pienesineen etsintää, eli 3 x 3 metrin ruudussa oli ensin pieni poletti (n. 20 sentin kolikon kokoinen) ja toisella kerralla taidettiin laittaa hylsy (n. 4 cm pituinen). Aluksi Ruska oli taas lähdössä hakemaan esineitä vähän kauempaa (eli ryntäsi ruudusta ylitse yhdellä loikalla), mutta nopeasti päästiin taas juonesta kiinni ja molemmat pikkuesineet löytyivät ja tulivat minulle käteen asti. Ehkä me ensi keväänä ollaan valmiita etsintäkokeeseenkin!