Hakutreenit Radioasemantiellä, Ruska taas hommissa. Suunnitelmissa oli ottaa alkuun useampi tyhjä ja loppuun vain yksi löytö suora palkalla…mutta kun maalimies oli radan takarajalla (vasemmalla puolella) jo valmiina, ei montaa tyhjää saatu tehtyä, kun löytö jo tuli.

Oikeassa etukulmasta aloitettiin ja tässä Ruska kaartoi hieman taaksepäin (tuuli tuli ”takaa”), mutta kävi kuitenkin tarpeeksi syvällä. Vasemmassa etukulmassa Ruska eteni taas hyvin ja kääntyi tällä kertaa oikeaan suuntaan, eli radalla eteenpäin ja tekikin sitten äärettömän laajan laatikon eli tuli takaisin vasta n. puolessa välissä rataa. Liekö jo ollut tuossa vähän hajulla, missä se maalimies oli, vaikea sanoa.

Toinen tyhjä tehtiin sitten oikealle ja tässä tuli taas kerran mokattua: huomasin kyllä, että heti kohta keskilinjan jälkeen alkoi hieman isompi jäätynyt lammikko, mutta ajattelin siinä olevan jo sen verran lujuutta, että koira pääsee kastumatta läpi…paskan marjat, näyttävästi jää petti Ruskan alta ja koira tipahti kylmään veteen maahansa myöten…jaiks. Otettiin uusi lähetys lammikon oikealta puolelta ja tässä lähetyksessä Ruska kaartoi voimakkaasti radalla eteenpäin jo n. 20 metrissä – kutsuin siis takaisin ja lähetin uudelleen. Vihdoin saimme riittävän syvän piston ja päästiin eteenpäin.

Seuraava tyhjä sitten radan vasemmalle puolelle: Ruska lähti suoraan, meni riittävän syvälle, kääntyi oikeaan suuntaan ja hävisi näkyvistä. Hetken odottelun jälkeen aloin kutsumaan luokse, mutta koiraa ei vaan kuulunut eikä näkynyt. Pienen viiveen jälkeen saimmekin kuittauksen maalimieheltä, eli koira oli jo takarajalla! Lähdinkin sitten radan puolesta välistä rämpimään kohti takakulmaa…wuhuu. Kun pääsin perille ja jututin maalimiestä, kävi ilmi, että Ruska ei ollut vielä maalimiestä löytänyt, kun sitä kutsuin – paikallisti ilmeisesti hajua, koska maalimies oli jo kuullut sen touhuavan siinä lähettyvillä, kun minä sitä huutelin.  Olin siitä tyytyväinen, eli selvästi halu löytää haistettu maalimies on kovempi kuin minun kutsun noudattaminen – mikä ei näin hakumetsässä huonompi juttu olekaan!