Alkuvuosi on meidän harrastamisen osalta ollut todella hiljaista - ja tähän on oikeastaan parikin syytä:

1. Talvi on ollut ihan järjettömän kylmä ja luminen, eli suurin osa treenipäivistä on jäänyt väliin kovan pakkasen ja/tai auraamattomien treenipaikkojen takia.

2. Meikäläinen on viettänyt aikaansa "sairastuvalla" tavallista enemmän ja esim. kävellyt kyynärkeppien avulla pariinkin eri otteeseen; yksi viikko paranneltiin sählyssä taittunutta nilkkaa, toinen viikko kärsittiin ärhäkästä flunssasta ja juuri parhaillaan kuntoutetaan tähystettyä polvea.

Tammikuussa ehdimme kuitenkin käydä ns. poterotreeneissä - eli hakuryhmämme on metsään menon sijasta järkännyt ilmaisuharjoituksia parkkipaikalla, jonne on pystytetty useampia umpipiiloja sekä lumipoteroita. Ensimmäisissä treeneissä Ruskan ilmaisut olivat pahan kerran hakusessa, eli selvästi tuollainen umpipiilo-rykelmä ja piiloissa olleet vahvat ihmisen hajut sekoittivat koiran pakkaa jonkun verran. Ensimmäisellä lähetyksellä Ruska haisteli pari piiloa ja nappasi rullan suuhunsa tyhjän piilon kohdalla. Kun en tätä ilmaisua hyväksynyt, vaan lähetin Ruskan uudelleen, se ratkaisi tilanteen - varmasti omasta mielestään ihan fiksusti - eli otti rullan suuhunsa jo matkalla, juoksi piilot läpi ja kävi myös tsekkaamassa rulla suussaan umpparin, jossa maalimies sillä kertaa oikeasti oli. Enpä sit hyväksynyt tätäkään (tietenkään), vaan vielä kolmannen kerran laitoin koiran matkaan. Nyt se sitten teki ilmaisun oikeaoppisesti, mutta näytöllä taas meni sekaisin juosten "väärän umpparin" kohdalle...hetken aikaa siinä sit ihmetteli, kun mitään ukkoa ei sieltä löytynytkään, kunnes tajusi vaihtaa paikkaa oikealle piilolle. Toinen yritys samana päivänä tehtiin sit irtorullilla, jottei Ruska pystynyt vastaavaa ”otan rullan suuhun heti” –käytöstä toistamaan – ja nämä irtorullan hakemiset onnistuivatkin ihan hyvin.

Valokuvia tuosta treenikerrasta saa ihastella treenikaverimme Titan ja Kaapon sivuilta osoitteesta http://kaaponploki.blogspot.com/2010_01_01_archive.html

Loppuun vielä yksi erittäin iloinen uutinen:

Wiima sai paikan poropaimennustestiin, joten matkasta ei tulekaan pelkkää turistireissua! Sunnuntaina 7.3. on meidän vuoro olla aidassa ja nyt jännitetäänkin, miten hyvin saan polveni kuntoutettua parin viikon päässä häämöttäviin testeihin =)

Poropaimennukseen lähtevä hankien sankaritar (kuvat: Osmo Uusitalo)

1266749746_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1266749677_img-d41d8cd98f00b204e9800998e