Tällä kertaa aloitettiin esineruudulla (Landbo) ja treenit erosivat edellisestä paljon. Tallattiin 3 äärimmäisen kapeaa kaistaletta (vain n. 2 metriä leveät), joista ensimmäisen esine oli ihan perällä, toisessa oli kaksi esinettä (toinen n. 30 metrissä, toinen takarajalla) ja kolmannessa taas yksi esine takarajalla. Esineet olivat hieman tavallisista poikkeavat, mm. pieni pesusieni, tyhjä paksumuovinen jugurttipurkki jne.

Ensimmäinen kaistale sujui hyvin, Ruska seurasi selvästi tallauksia ja nosti esineen ihan takarajalta ensimmäisellä yrityksellä. Toisella kaistaleella Ruska ensin juoksi lähemmästä esineestä ohi, mutta sai hajun mennessään ja kaartoi takaisin esinettä noukkimaan. Toista esinettä ei sitten millään meinannut hakea – ensimmäisen esineen kohdalta ei enää eteenpäin mennyt, vaan jäi siihen pyörimään ja ihmettelemään. Kävelin itse eteenpäin ja lähetin siitä, mistä koira kääntyi pois – ja näin se takarajan esinekin löytyi.

Kolmannella kaistaleella oli taas samankaltaisia ongelmia, eli Ruska ei edennyt tarpeeksi pitkälle, vaan etsiskeli esinettä liian lähellä. Kuumakin ehti tulla ja viereisessä ojassa ehti hyvin käydä välillä pulahtamassa (krääk), mutta tehtiin töitä, kunnes esine löytyi. Haasteellista!

Hakutyöskentelyyn olen sitten erittäinkin tyytyväinen, Ruska työskenteli keskittyneesti ja vain pari kertaa jouduin korjaamaan Ruskan työskentelyä, kun syvyyttä ei tullut tarpeeksi. Tehtiin tarkoituksella pitkä rata (200 metriä) ja paljon tyhjiä. Aloitus tosin otettiin siten, että käytiin ensin katsomassa, kun maalimiehet huusivat etukulmista – vein tämän jälkeen Ruskan autoon ja treenattiin sitten koko joukon viimeisenä.

Etukulmista molemmat maalimiehet löytyivät hyvin, ilmaisut ok. Tämän jälkeen tyhjät molemmille puolille ja vielä yksi ilmaistava maalimies radan vasemmalta puolelta. Ei valittamista näissäkään. Seuraavana neljä perättäistä tyhjää ja näissä pariin kertaan kutsuin Ruskan takaisin, kun syvyys ei ollut mielestäni riittävä. Näissä korjauslähetyksissä Ruska lähti selvästi takaviistoon radan etukulmia kohden – ilmeisesti luuli, ettei suunta ollut mielestäni hyvä, kun kerran takaisin kutsuin. Molemmilla korjauksilla Ruska kuitenkin eteni riittävän syvälle, joten olin tyytyväinen. Pari kunnon laatikkopistoakin tuli väliin ja sitten olikin aika kahdelle löydölle, tällä kertaa molemmat suoralla palkalla. Viimeisen löydön Ruska tosin teki ”hienolla S-pistolla”…mutta menköön. Yhteensä siis 13 pistoa (11 suunniteltua + 2 korjausta)…kuuma ilma vaikutti selvästi koiraan, mutta se kuitenkin työskenteli halukkaasti loppuun asti ja hyvillä mielin lähdettiin metsästä kotiin.