Treeniputki jatkuu – tiistai-iltana ohjelmassa oli harjoitustottis-koe, jonka yhteydessä tehtiin kaksi kapeahkoa esinekaistaletta.

Ensimmäisessä kaistaleessa oli valmiina kaksi esinettä, molemmissa takakulmissa. Kaistale oli keskellä melkoisen ryteikköistä maastoa, missä koiran työskentelyä ei nähnyt – mutta todella tyytyväinen olen siihen, että ensimmäisellä lähetyksellä Ruska toi toisesta takakulmasta esineen käymättä kertaakaan keskilinjalla asiaa ihmettelemässä.

Toinen kaistale alkoi melko selkeällä maastolla, mutta laski jyrkästi kalliota alaspäin, missä alkoi myös ryteikkö. Esineitä ripoteltiin matkalle 3 kpl, kaikki esineet kaistaleen keskivaiheilla: edessä, kallion alareunassa ja takana. Ruska nosti ensimmäisellä lähetyksellä lähimmän esineen ja sen jälkeen saikin taas tehdä jonkin aikaa töitä, että se lähti siitä eteenpäin ja kauemmas aluetta tarkistamaan. Loppujen lopuksi Ruska otti tarpeeksi syvyyttä ja toi kallion alareunasta toisen esineen. Meidän pitää kisoissa toivoa, ettei lähiesineitä ole laisinkaan – tai jos on, niin ne sattuvat kohdalle vasta muiden esineiden löydön jälkeen ;)

Sitten tottistelemaan, kisamaisesti – joskin palkkaus oli sallittua ja ohjaajan itsensä päätettävissä.

Ruskan kanssa aloitettiin paikallaolosta, mikä ei tänäänkään tuottanut mitään ongelmia, vaikka paikka oli hieman erikoinen suorittavaan koiraan nähden (Ruska jäi paikalleen samalle linjalle, mistä toinen koirakko aloitti seuraamiskaavionsa). Seuraaminen oli Ruskamaista, välillä jopa taisi kontakti kadota, kun pitkän heinikon keskellä käveltiin (mitä ei tietysti saisi tapahtua, vaikka kulkisimme liekkien keskellä…vai mitä?!?). Palkkaa ei koiralle herunut ennen ensimmäistä luoksetuloa (liikkeestä maahanmenon jälkeen), koska haluttiin testata, vaikuttaako edessä istumiseen pitkä palkattomuus. Vastaus: ei vaikuttanut!!! Liikkeestä istuminen meni ok, mutta itse kämmäsin maahanmenon kanssa  eli unohdin juosta ennen käskyä. Uusintayritys ja koira meni tälläkin kertaa suoraan käskystä maahan – ja pääsinkin sitten kutsumaan luokse ja palkkaamaan tästä. Liikkeestä seisomaan jääminen onnistui myös hyvin ja palkkasin myös tämän luoksetulon jälkeen.

Tasamaanouto ja estenouto sujuivat mukavasti ja hyppynoudossa Ruska näytti, että myöskin paluuhyppy on melkoisen varma – kapula lensi hieman vinoon ja hetken jo pelkäsin, että koira kiertää esteen, mutta onneksi päätti kuitenkin korjata kulkuaan ilman eri käskyjä ja hyppäsi moitteettomasti takaisinkin päin. Hyvä!!!

Eteenlähetyksessä sitten Ruska ensimmäistä kertaa ennakoi hyvin vahvasti maahanmenokäskyä, eli kääntyi minuun päin ”edettyään mielestään riittävän matkan”. Lähti kuitenkin uudelleen liikkeelle uudella ETEEN! –käskyllä… ja vieläpä siihen suuntaan, mihin oli alun perin ollutkin menossa. Käskyyn reagoi hyvin ja tällä kertaa palkkasin sen ennen kuin ehdin viereen seisomaan.

Kiitos Reijalle harjoituskokeen järjestämisestä! Näitä vierailla kentillä tapahtuvia ”kisamaisia” harjoituksia tulisi saada paljon lisää – Reijaaaaaa, missä viipyy se viikoittainen vierailusuunnitelma = )